Procedure woning of bedrijfsruimte huren in Breda

Inschrijving en werkzaamheden KoDa Woningbeheer

 1. KoDa Woningbeheer kent geen inschrijvingsprocedure op kantoor. Je kunt tijdens kantooruren een afspraak maken voor een bezichtiging van een huurwoning of bedrijfsruimte in Breda. Tijdens deze bezichtigingen wordt een inschrijfformulier verstrekt indien je in aanmerking wilt komen voor de getoonde woonruimte of bedrijfsruimte. Het formulier wordt tezamen met een rapport van KoDa Woningbeheer doorgestuurd naar de eigenaar. Zodra deze akkoord heeft gegeven, maakt KoDa Woningbeheer een huurcontract op. Nadat de borg en huur en evt. administratiekosten zijn voldaan, ontvang je de sleutel van jouw nieuwe woonruimte in Breda.
 2. Indien de woonruimte niet wordt toegewezen, blijft het inschrijfformulier 1 jaar geldig.
 3. De werkzaamheden van KoDa Woningbeheer beperken zich tot het bezichtigen van huurwoningen en bedrijfsruimtes in Breda, het adviseren van de verhuurders en woningzoekenden en het opmaken van het huurcontract.

Huurcontract

 1. Alvorens een overeenkomst tot stand komt, zijn woningzoekenden verplicht geldige identiteitspapieren en salarisstroken aan KoDa Woningbeheer te overleggen.
 2. Alle door KoDa Woningbeheer gedane aanbiedingen van woonruimtes c.q. bedrijfsruimtes in Breda, zowel schriftelijke als mondelinge, zijn vrijblijvend. Woningzoekenden kunnen hieraan geen rechten ontlenen.
 3. Indien woningzoekenden in aanmerking komen voor een woonruimte waarvoor een woonvergunning is vereist, komt het verkrijgen van deze vergunning voor rekening en risico van de woningzoekende zelf.
 4. Indien uit de bemiddeling door KoDa Woningbeheer een huurovereenkomst voortkomt, zijn woning en bedrijfsruimtes zoekenden bij het tekenen van de huurovereenkomst evt. administratiekosten verschuldigd.

Administratiekosten

Voor het bezichtigen, presenteren op internet, het opmaken van de huurovereenkomst, controleren van verstrekte gegevens en eventuele uitleg bij en van huurovereenkomst voor woonruimes met een minimale looptijd van 1 jaar vragen wij geen vergoeding meer van (aspirant)huurders. 

Vind de huurwoning of bedrijfsruimte in Breda die bij jou past

Bekijk dus direct onze huurwoningen en bedrijfsruimtes in Breda en neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Houd me op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Voordelen huren bij KoDa

 • Starten en doorgroeien
 • Kant en klare objecten
 • Snelle service bij woonissues
 • Voor iedere prijsklasse